Bedrijfsuitjes zijn een belangrijk aspect in elke een organisatie. Men zegt wel eens dat bedrijfsuitjes het cement van de organisatie zijn. Een activiteit ondernemen met collega’s is een goede bezigheid om de relaties en de samenwerking te verbeteren. Werknemers waarderen het als er tijd wordt gestoken in een leuk georganiseerd uitje waaraan zij deelnemen. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en de perfecte locatie om een bedrijfsuitje te organiseren. Dat ziet men ook terug in de statistieken. Steeds meer bedrijven kiezen Amsterdam voor hun bedrijfstuitje. Een op de vijf bedrijfsuitjes die in Nederland plaats vinden, worden in Amsterdam georganiseerd.
Amsterdam heeft bijvoorbeeld een ruime keuze aan locaties die men kan afhuren. Wil je dat het bedrijfsuitje iets te maken heeft met de organisatie? Speel dan een rollenspel. Ook hier biedt Amsterdam en de lokale evenementen kantoren meer dan genoeg aanbod. Maak groepjes van een paar personen en zet werknemers met verschillende functies samen in een groep. Elke werknemer moet een andere functie krijgen dan het beroep dat de werknemer in het dagelijks leven uitvoert. Er doet zich een probleemsituatie voor en de mensen in het rollenspel bedenken samen een oplossing, in gedachten houdend de functie die zijn uitoefenen. Een rollenspel tijdens een bedrijfsuitje Amsterdam is een ideale manier om te laten zien dat iedereen in het bedrijf een belangrijke functie heeft, en de functies niet zo gemakkelijk zijn als het lijkt.Wil je liever een actief Amsterdams bedrijfsuitje? Dan is bowlen of varen bijvoorbeeld een leuke optie. In Amsterdam zijn er veel bowlingcentrums te vinden. Eén van de bekendste bowlingcentrums in Amsterdam is Knijn. Knijn is gemakkelijk te bereiken, want het bevindt zich tegenover de RAI. Na het bowlen kun je aanschuiven in het restaurant. Het restaurant van Knijn heeft ruimte voor veel werknemers. Er valt te kiezen uit à-la-carte, buffet, proeverijen en grillen.

Ben je meer culinair ingesteld, dan is het een leuk idee om kookworksdhop als een bedrijfsuitje in Amsterdam te organiseren. Tijdens een kookworkshop leer je allemaal lekkere gerechten te maken van goede chef-koks. Je wordt in groepjes van ongeveer 3 personen verdeeld, waardoor je genoeg aandacht krijgt om het gerecht goed te bereiden. Ondertussen kun je genieten van een lekker wijntje of frisdrankje. Na afloop kan iedereen de gerechten proeven die gemaakt zijn. Met de recepten kun je ook mensen thuis leuk verrassen.

Een ander idee voor een bedrijfsuitje Amsterdam is aan een pop quiz deelnemen. Deze quiz is te doen in hartje Amsterdam in een gezellig cafeetje. De groep wordt in tweeën verdeeld waarna er allemaal vragen komen over bekende liedjes uit verschillende jaren. Een gezellige quizmaster neemt de quiz af en na afloop maak je kans op een leuke prijs. Gezelligheid gegarandeerd!